zaterdag, juni 02, 2007

Aardbei bij?

Vraag je de groenteman/vrouw: wat zijn dat voor aardbeien? Dan luidt het antwoord: Hollandse. Maar aardbeien hebben een naam, net als appels, peren en kersen. De markt wordt overspoeld door de vrij smakeloze, maar voor de handel handige Elsanta. Vraag vooral om de Lambada, veel smakelijker, sappiger, zoeter. Aardbeiiger. Gisteren was een proeverij bij aardbeispecialist Robben in Oirschot. Verslag volgt, ik lig nog bij te komen van een buik vol aardbeien.


Dit plaatje uit mijn laatste boek Cha cha cha,tja wat zullen we eten dateert uit de zomer van 1913. Moeder en dochters zijn aan de pluk. Het eerste kweekras in ons land was waarschijnlijk de Karina, die maar weinig vruchten droeg. Wie geluk heeft, kan nu nog de Korona krijgen, iets minder sappig geknoei dan de Lambada, maar heerlijk zoet, vol van smaak. Heb net 25 plantjes in de tuin gezet, die nu braaf staan te bloeien.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage