<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, juni 07, 2007

Babi ketjap

Een jaar of drie geleden bewerkte ik voor het clubblad van de Coeliaken een setje Indische recepten zodat ze ook glutenvrij gemaakt konden worden. De meeste specerijenpoeders bevatten ook meel om klonteren te voorkomen. Maar zoals dat soms gaat, sommige recepten zijn toch niet helemaal wat je er van verwacht. Zoals het recept voor babi ketjap. Gisteren heb ik het nog maar eens gemaakt, nu weer op een andere manier en nu vind ik het wel eetbaar. Hier volgt het recept.
Nodig voor twee flinke eters: ruim drie ons scharrelvarkenslappen in blokjes, 1 ui gesnipperd,2 teentjes knoflook gesnipperd, 2 cm verse gember gesnipperd, 1 groen pepertje ontpit in flietertjes, 2 sprieten sereh gehalveerd, fijngesneden, scheut imariketjap, water, arrowroot om te binden, zonnebloemolie.
Bereiding: Doe gember, knoflook, pepertjes en blokjes varken in een kom, schep het goed dooreen en zet het geheel afgedekt een half uurtje op een koele plaats.
Doe de olie in een wok en fruit daarin de ui heel licht bruin. Vis de ui eruit, en gebruik de resterende olie om het varkensvlees in te bakken. Voeg na een minuut of drie de ui toe, en dan ook de sereh. Giet er naar smaak ketjap bij, en voldoende water om een goede saus te kunnen maken. Laat het geheel een half uurtje sudderen. Bind dan de saus met de arrowroot. Rijst erbij. En voor wie het niet pedis genoeg vindt sambal, en komkommer voor het blussen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage