zondag, juni 17, 2007

Echte chips


Gisteren tijdens het Holland Food Festival herontdekt: de Hoeksche Chips. Tjonge, dat zijn echte chips, alleen maar goede aardappel, zeezout en zonnebloemolie. Zakje van 150 gram, vetgehalte 30 procent. Even praatje gemaakt met de mannen achter de chips, de aardappeltelers.Voor goede chips heb je aardappelen met een heel hoog zetmeelgehalte nodig, nog meer zetmeel dan voor frieten. Dus je kunt van hun aardappelen ook frieten bakken, maar van de gemiddelde frietpieper geen chips. Ja, kon niet uitblijven, ik een paar van die prachtige aardappelen mee naar huis, naast die chips natuurlijk. Frieten bakken is namelijk heel leuk werk, als je het gewoon in een pan met zonnebloemolie doet met de keukendeur open. Op hun website staat ook hoe je zelf chips kunt maken, naast allerlei andere informatie. En in september hebben ze open dag. www.ambachtelijke chips.nl

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage