woensdag, juni 20, 2007

Picknick - 2


De Beetonpicknick was natuurlijk wel gewoon voor veertig personen, niet voor een eenvoudig gezinsuitstapje. Maar toch.
Hier het recept voor een simpele aardappelsalade. Er zijn nu al jonge piepertjes te krijgen en die zijn daar heel geschikt voor. De salade past heel goed bij koude gepocheerde zalm.
Nodig: 1 pond kleine nieuwe aardappeltjes, citroensap, olijfolie extra vergine, mosterd, mayonaise, bieslook en kapertjes uit het zout. Was de aardappelen schoon en kook ze in de schil beetgaar. Maak een dressing van de citroensap en olijfolie. Giet die over de uitgelekte piepers, even omroeren en laten afkoelen en dan een uurtje in de koelkast. Veeg het zout van de kapertjes, halveer ze, knip de bieslook fijn en meng mayo en mosterd dooreen. Roer dat alles door de piepertjes. Proef of er nog peper of zout bij moet. Doe de salade in een luchtdichtafsluitbare doos en zet hem tot vlak voor het transport in de koelkast.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage