dinsdag, juni 19, 2007

Picknick

Het ideale picknickweer, zonnig, zuchtje wind. Een locatie is al gauw gevonden, lekker de uiterwaarden in, een strandje aan de rivier zoeken. Je kunt een picknick zo ingewikkeld maken als je wilt. Koeltas met fris en een goede fles wijn, sandwiches, salades, fruit. Zo uitgebreid als in de 19e eeuw zal het niet gauw meer worden. Dit is de ideale picknick volgens Isabella Beeton, die in 1861 haar Book of Household Management publiceerde.
Een koude gebraden rosbief, een gekookte runderhaas, 2 lamsribben, 2 lamsschouders, 4 gebraden kippen, 2 gebraden eenden,1 ham, 1 rundertong, 2 kalfs-en-hampasteien, 2 duivenpasteien, 6 middelgrote kreeften, 1 kalfskop in aspic, 18 kroppen sla, 6 mandjes bindsla, 6 komkommers. Goed gezoet gestoofd fruit, 4 dozijn eenvoudige biscuits, 2 dozijn fruitflapjes, 4 dozijn kwarktaartjes, 2 kabinetpuddingen in hun vorm, 2 blancmangers in hun vorm, wat jamsoesjes, 1 grote koude plumpudding (die moet goed zijn), een paar manden met vers fruit. Drie dozijn crackers, een stuk kaas, 6 pond boter, 4 halve witte broden, 3 dozijn broodjes, 6 casinobroden, 2 eenvoudige pruimencakes, en een half pond thee. Koffie is niet geschikt voor een picknick, want lastig te maken.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage