Over culinaire historie en andere geschiedenissen
Over moestuin, maaltijd en menu
dinsdag, juni 05, 2007
Rare plant
Opeens stond-ie ergens achter een boragoplant, deze rare plant met groen en rood blad. Hij is komen aanwaaien. Blad lijkt een beetje op melde. Maar wat is het? Wie het weet mag het zeggen. En ook belangrijk: Kun je het eten?
Boomspinazie is het, vertelden Eveline, Jac en Ton. Volgens Ton Vreeken van Vreeken's Zaden in Dordrecht is het de grote broer van de andere groenten binnen de ganzenvoetfamilie, zoals aardbeispinazie en Brave Hendrik. De plant kan wel tot anderhalve meter hoog worden. De jonge blaadjes zijn rauw heerlijk in de salade en vanwege de opvallende roderoze kleur heel decoratief. Gekookt is het net een ouderwetse spinazie.
1 reacties:
Boomspinazie is het, vertelden Eveline, Jac en Ton. Volgens Ton Vreeken van Vreeken's Zaden in Dordrecht is het de grote broer van de andere groenten binnen de ganzenvoetfamilie, zoals aardbeispinazie en Brave Hendrik. De plant kan wel tot anderhalve meter hoog worden. De jonge blaadjes zijn rauw heerlijk in de salade en vanwege de opvallende roderoze kleur heel decoratief. Gekookt is het net een ouderwetse spinazie.
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage