Courgette op z'n Libanees

Courgettes heb je in alle soorten en maten. Van wit en geel tot donkergroen, van rond tot langwerpig. Dit jaar kozen we voor de Costata Romanesco, een oud landras. De ribben liggen er dik op en zijn geel van kleur. Niet alleen mooi om te zien maar ook heel smakelijk. Een Libanees recept dit maal:
Kusa Ingamal, courgettes met walnoten
Nodig:
5 eetlepels olijfolie, ca 700 gram courgette, gewassen en in dunne schijven. Neem als het kan kleintjes, die hebben meer smaak; zout, vers gemalen zwarte peper, vers gemalen piment, 60 gram walnoten in stukjes, 4 eetlepels platte peterselie fijngehakt.
Bereiding:
Verhit de olie in een wokpan en doe er de courgetterondjes bij. Roer goed dooreen, maar zorg dat ze niet te gaar worden. Een paar minuutjes is genoeg. Doe er zout en peper bij naar smaak, roer er dan de stukjes walnoot doorheen en de piment. Draai het vuur uit, strooi er de peterselie over, nog eens voorzichtig omscheppen en direct opdienen.
1 reacties:
Wat een leuke site. Kwam er toevallig op. Ik ga het recept zeker uitproberen. Hou van lekker koken. Groetjes
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage