Frambozen

Vandaag is het Frambozenweekend bij RaspberryMaxx in Meijel,
http://www.raspberry-maxx.nl/index2.html. Frambozenontbijt, rondleidingen, en gelukkig is het goed weer. Er was ook een receptenwedstrijd uitgeschreven. Heb ook wat ingestuurd, maar niet eens een nominatie. Toch het recept maar even:
Schuimomelet met frambozen
Nagerecht voor 4 personen
Voor de omelet
Nodig: Vier eieren, twee eetlepels suiker, beetje water, beetje olie of boter
Voor de frambozen
Nodig: 400 gram frambozen, 100 gram suiker, 1 glas goede port, zwarte peper naar smaak.
Bereiding
1 Doe de port en de suiker in een pan met dikke bodem en verwarm tot de suiker is opgelost op een laag vuur.
2 Voeg de frambozen toe en schep voorzichtig om. Laat het geheel goed doorwarmen en zet de pan dan even weg.
3 Splits de eieren: het wit in een flinke kom, het geheel in een andere flinke kom.
4 Doe twee eetlepels suiker bij het eigeel, en een scheutje water en klop dit schuimig.
5 Klop vervolgens het eiwit stijf.
6 Schep dan voorzichtig het eiwit bij het eigeel zodat de massa luchtig blijft.
7 Doe olie of boter in de pan en voeg de eimassa toe.
8 Draai de pit laag en doe een bolle deksel op de pan. De omelet gaat iets rijzen. Na een minuut of zeven zal de omelet gaar zijn.
9 Maal naar smaak zwarte peper over de frambozen en schep nog een keer om.
10 Verdeel de omelet over vier bordjes en drapeer er de frambozen om heen.
Tip 1: Garneer met gehakte groene pistaches.
Tip 2: in plaats van pistaches kun je er ook bittere chocola over raspen.
Tip 3: om het geheel nog feestelijker te maken doe je er een bolletje bosvruchtensorbetijs bij.
Tip 4: voor de vette bekken onder ons: ja, wat niet al te stijf geklopte slagroom is er ook lekker bij.
Allergiegegevens:
Basisrecept is glutenvrij, maar let op bij sorbetijs;
Koemelkvrij: gebruik zonnebloemolie in plaats van boter en laat de slagroom weg. Garneer niet met chocola.
Noten: laat de garnering van pistaches en chocola achterwege.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage