<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, juli 30, 2007

Snijbiet - 3


Gisteren dus snijbiet bereid op z'n Indiaas. Eigenlijk een recept voor spinazie, maar met snijbiet werd het heel spannend. Vanwege de mooie kleurtjes, die door de tomaat en geelwortel nog extra impact kregen. En vanwege het zuurtje dat de bladen kregen door deze behandeling, beetje zuringachtig, heel lekker.
Zo heb ik het gedaan: In een wok olijfolie verhit, theelepel komijn erin tot ze een beetje gaan springen, dan vier in achten gesneden tomaten erin en goed roeren. Theelepel korianderpoeder, theelepel geelwortel (koenit) en weer goed roeren. Dan de in stukken gesneden steeltjes van de snijbiet erin en even laten pruttelen. Pan van het vuur. Rest van het eten bereiden. Een paar minuten voor alles gereed is de wok weer op het vuur, een volle theelepel garam massala erdoor roeren en dan de in reepjes gesneden bladen erdoor heen husselen. Het geheel even op hoog vuur omscheppen.
Voor een pittig effect kun je er een rode peper door snipperen en toevoegen direct na de tomaat, of een mespunt chilipoeder.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage