zondag, juli 08, 2007

Snijbiet in alle kleuren


Vorig jaar zagen we op de markt in Beaune regenboogsnijbiet. Wonderlijk mooie kleurenpracht. Dat wilde ik natuurlijk ook in de tuin en gisteravond hebben we de eerste stengels geoogst. Decoratief een eetbaar. Dus ook geschikt om gewoon tussen de perkplanten te zetten. Of in een grote bak op het balkon.
Het is een heel productieve groente, je snijdt wat stengels af, de plant groeit lekker door. Blad en stengel zijn goed te eten. Voor continue oogst is het handig twee keer te zaaien. In het voorjaar voor oogst in de zomen, en eenmaal in de loop van de zomer.
Aristoteles schreef in de 4e eeuw voor onze jaartelling al over rode snijbiet. De Romeinen namen de snijbiet overal mee naar toe, en het zou dus ook heel goed in deze contreien terecht kunnen zijn gekomen. Zij gebruikten er onder andere dit recept voor: eerst stengels in stukjes beetgaar koken, dan even het blad in reepjes erbij zodat dit warm wordt. Uit laten lekken. Mosterdsausje erover. Smullen maar.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage