Betuwse kwets

Van George kreeg ik Betuwse kwetsen uit zijn tuin aan de Linge. Prachtige kleine pruimen met een waas over de schil. Om jam van te maken, of om op likeur te zetten, of clafoutis van te maken, of kwetsenvlaai. Maar dit kun je er ook mee doen:
Pruimen halveren, pit eruit, in half water, witte wijn en iets suiker laten opkoken en direct het vuur uitdraaien, het mag geen prut worden.
In ovenschotel. Deeg maken van gemalen amandel, suiker en geklopte eiwitten. Met een spatel over de laag kwetsen. Oven op 180 graden. Deeg in pakweg een kwartier laten garen. Hangt er een beetje vanaf hoe dik de deeglaag is. Warm en koud zeer smakelijk en voedzaam.
1 reacties:
Erg leuk om dit artikel te lezen! Zelf ben ik heel erg bezig met fruitbomen, en was op zoek naar meer informatie over deze nederlandse kwetsensoort. Deze manier van verwerken had ik nog nooit gehoord, maar is zeker het proberen waard!
Met vriendelijke groet,
Frank Houweling
Fruitbomen.net
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage