<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, augustus 09, 2007

Eten in Wales


Zo een vakantiekookboekje. Klinkt leuk, doe je er ooit wat mee? Het ziet er bejaard doch ongebruikt uit. De vorige eigenaar was of een spatvrije kok, of misschien wel een vakantieromantica. In ieder geval prijkt het nu in mijn collectie weesboekjes.
Staan er eigenlijk smakelijke recepten in? Bij het bladeren stuit ik - dol op zelfgemaakte worst - op Glamorgan worstjes. Maar dat blijken een soort kaaskroketten van het soort waarvan je prettigere recepten hebt. Het bakwerk gaat verder met veel reuzel gepaard. Ook niet echt wat voor mij. De lamskoteletten, forel en zalm zijn ook al niet opvallend.
Opmerkelijker zijn de recepten voor kokkels, zeewier en gegrilde Sint Jacobsschelpen. Al zou ik die laatste nooit met knoflook én aardappelen en melk bereiden.

De soepen en stoofpotten
zijn meer naar mijn smaak. Zoals deze cawl:
Nodig: 2 pond lamslappen met bot, half pond uien, 2 preien, half pond wortelen, half pond pastinaak, half pond raapjes, 2 pond aardappelen. Zout en peper.
Vet verwijderen en het velees een uur in het water koken. Vet eraf scheppen. De groenten schoonmaken en kleinsnijden en bij het lamsvlees in de pan doen. Zout en peper naar smaak erbij doen en laten sudderen tot alles goed gaar is.
Specerijen en kruiden worden niet gemeld, maar van mij mag u er rustig wat tijm, of lavas, of wijnruit of allemaal naar smaak bij doen en dan bij het opdienen nog wat peterselie.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage