donderdag, augustus 16, 2007

Hete Bliksem


De te vroeg geplukte Notarisappel hebben we samen met de laatste Santee's gekookt, het oud-Hollandse gerecht Hete Bliksem. Daar moet dan eigenlijk nog wat stroop door.

Van Wannee moet je het zo doen:
Appelen met aardappelen
Nodig: twee kilo zure appelen (of een kilo zure en een kilo zoete appelen), twee kilo aardappelen, 80 gram reuzel, zout naar smaak.
Bereiding: schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Zet ze op met zoveel kokend water, dat ze bijna half onderstaan. Voeg er de geschilde en aan stukken gesneden appelen, waaruit de klokhuizen verwijderd zijn, en de reuzel bij. Laat alles samen op een zacht vuur in ongeveer een half uur gaar koken en stamp het door elkaar.


Wij namen dus eendenvet in plaats van reuzel en voegden wat uitgebakken scharrelspekjes toe. En in plaats van te stampen roerden wij het spul even goed dooreen, zodat het nog wat beet had. Sla en een saucijsje erbij, ouderwets lekker.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage