zondag, augustus 26, 2007

Sap


In de Sligro krijgen we deze week een vingerhoedje vers vruchtensap te proeven. Nou hebben we liever een flink glas, maar een gegeven paard....
In mijn onschuld denk ik dat de meneer voor de display en achter de tafel ons een blender probeert aan te prijzen. Maar nee, het gaat alleen om proeven. En of we wel genoeg fruit eten. Nou, daar hoeft de meneer zich geen zorgen over te maken. Met ons fruit is het wel in orde.
Recept voor ananas-meloensap:
nodig voor 500 ml: 1/4 verse ananas, 1/4 verse meloen, 3 sinaasappels, 1cm verse gember, 1 dl melk of sojamelk.
bereiding: pers de sinaasappels, schil de ananas en meloen. snijd de hardekern uit de ananas, ontpit de meloen en snijd meloen en ananas in stukken. meng het fruit in een blender tot een glad mengsel. schil de gember en rasp deze. voeg de sojamelk, gemberrasp en sinaasappelsap toe aan de ananas-meloenprut en meng het geheel tot ene gladde massa. Serveer in niet te kleine glaasjes.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage