zondag, september 09, 2007

Frans ontbijtje



Typisch cadeauboekje: het kleine boekje van de Franse keuken. Voorbeeldige Franse recepten die ook in alle andere kookboeken staan. Van ratatouille tot salade verte, van bouillabaisse tot moules mariniere.
Eerst maar eens het echte Franse feestontbijtje. Met koffie en croissants, een glaasje Mimosa en een croque monsieur, dan is het al haast een brunch aan het worden. Krant erbij, moppie Mozart op de achtergrond, mmmm, zondag.

Mimosa

Nodig: vers geperst sinaasappelsap, champagne.
Bereiding: vul glazen voor de helft met sinaasappelsap, schenk daar de champagne op
.

Croque Monsieur voor twee

Nodig: 4 niet te dikke sneden wit brood, bijvoorbeeld casinobrood, 1 theelepel Franse mosterd, 2 dunne plakken ham, 4 dunne plakken Gruyerekaas, 1 losgeklopt ei, boter.
Bereiding: Smeer de mosterd op de boterhammen. Leg op twee boterhammen op de mosterdkant een plak kaas, een plak ham en weer een plak kaas. Leg er de andere boterhammen met de mosterdkant naar de kaaskant op.
Haal ze aan beide kanten door het losgeklopte ei en bak ze dan meteen in de boter goudbruin. Halveer ze diagonaal.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage