donderdag, september 27, 2007

Lieveheersbeestje met brandnetel


Op strategische plaatsen in de tuin groeien brandnetels. Ze trekken veel lieveheersbeestjes aan. Hier zit er eentje in de zon.
Jonge brandneteltoppen kun je in de keuken gebruiken. Voor een
Romige brandnetelsoep
Nodig: een groot vergiet vol jonge brandneteltoppen, een flinke ui fijngehakt, teentje knoflook uit de knijper, 2 aardappelen, olijfolie, zout, peper, groentebouillonblokje, (soja)room, peterselie of bieslook.
Bereiding:
Was de brandneteltoppen en laat ze uitlekken. Knip de blaadjes van de stengels. Schil de aardappelen en hak ze in blokjes.
Sauteer de blokjes aardappel met de ui en knoflook in de olijfolie. Schep regelmatig om.
Als het een beetje gaat aankoeken doe je de brandnetelblaadjes erbij en roer je het geheel een keer goed om. Dan doe je er een liter warm water bij en het bouillonblokje. Roer alles goed dooreen en breng het aan de kook. Laat het koken tot de aardappel zacht is.
Pureer de massa in een blender of met de staafmixer. Doe de soep dan terug in de pan, maak af op smaak met peper en zout. Proef of hij de juiste dikte heeft. Te dun? Laat even inkoken. Te dik? Scheutje water erbij.
Dien op in aparte soepkommen en voeg wat room of sojaroom toe en wat fijngekipte peterselie of bieslook.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage