<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, september 14, 2007

LinzenVanmorgen buiten herfstdraden, bedauwd gras, zonnetje. Nazomer of vroege herfst? In ieder geval begint mijn hoofd minder naar frisse groene sla te staan en meer naar peulvruchten en paddenstoelen. Vandaag dus een recept voor linzen, een linzensalade, tussen zomer en herfst in.
Die kleine groene Puy-linzen brengen we altijd mee uit de Franse supermarkt. Heerlijk in combinatie met gerookte eendenborst, een specialiteit van onze slager uit Heusden.

Puylinzen met gerookte eendenborst

Nodig: 1 gerookte eendenborst, 250 gram Puy-linzen, bouquet garni, fijngesnipperd sjalotje.
voor de vinaigrette: 3 eetlepels wittewijnazijn, 2 eetlepels Dijon-mosterd, zout, peper naar smaak, 6 eetlepels druivenpitolie of zonnebloemolie.

Bereiding: Spoel de linzen onder de kraan af in een zeef en laat ze even wellen. Kook de linzen met het bouquetgarni beetgaar in voldoende water. Duurt ongeveer een kwartier. Laat ze uitlekken en afkoelen. Roer er het fijngesnipperde sjalotje door.
Maak in tussen een vinaigrette van de olie, azijn, mosterd peper en zout. Snijd de eendenborstfilet in dunne plakken en schik die op twee platte borden. Maak mooie bergjes van de linzen. Druppel er de vinaigrette elegant over. Garneer desgewenst met wat groene kruiden uit de tuin. Kervel, peterselie of bieslook of een mengseltje van wat er voorhanden is.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage