Olijven

In Die Welt afgelopen weekend een uitgebreid verhaal over olijven. Zeven per dag eten, dat is in Spanje de aanbevolen hoeveelheid. Honderd gram groene olijven betekent wel inname van 154 calorieen, de zwarte tikken iets minder hard aan. Maar ach, waar hebben we het over. Vergelijk het even met honderd gram chips: 550 cal.
Lekker bij een aperitief. Maar je kunt ze natuurlijk ook pureren, kruiden en op een stukje brood smeren. Koop in ieder geval geen kant-en-klare tapenade-zooi, maar neem even de moeite om zelf wat te fabrieken. Met een blender een fluitje van een cent. Plus de lol van de anticipatie.
Voor een simpele tapenade neem je zwarte olijven, ansjovis, olijfolie, kappertjes en knoflook. Wel even de pitten eruit natuurlijk.
De kleine zwarte doen het goed in een Marokkaanse salade met hardgekookt ei, stukjes gekookte biet, tonijn uit blik (op water) en stukjes schapenkaas.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage