dinsdag, september 04, 2007

Rozenbottels


Terwijl andere rozensoorten nog volop bloeien, produceert de hondsroos of rosa rugosa al de prachtigste bottels. Ik doe daar niet veel mee, eet liever de rozen zelf, of gebruik rozenolie of rozenwater in de keuken. In de tuin vind ik ze het mooiste, zeker nu er nog volop blad aan de struiken zit.

Een middeleeuws recept uit Engeland voor rozen:

Rosee

Neem room, doe er suiker in en pijnpitten, gehakte dadels, kaneel en gemberpoeder. Laat het zachtjes stoven. Doe er de blaadjes van witte rozen bij en rijstmeel. Goed roeren. Koel het en doe er wat zout bij.

Ik gebruik sojaroom en in plaats van gewone rijstmeel ketanrijstmeel (kleefrijst) dan bindt het beter. Het nut van het zout ontgaat mij een beetje, want het is gewoon een lekker zoet toetje. Hoeveelheden zelf een beetje naar smaak experimenteren.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage