maandag, oktober 29, 2007

Finse groenten

Bij het opruimen kwam ik ook de briefkaarten tegen die ik kocht in het kunsthistorische museum in Helsinki. Toepasselijk hier is dit stilleven van Fanny Churberg uit 1876.
En dus een Fins soepje voor een gezelschap van 6 tot 8 eters.

Kesakeitto

Nodig: halve liter water, eetlepel suiker, zout naar smaak, halve liter melk, 300 gram diepvrieserwten, halve bloemkool in roosjes, middelgrote winterwortel in stukjes, 5 kleine aardappelen geschild en in kwarten, 1 eidooier, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels gehakte kervel of fijngehakte peterselie.

Bereiding: Breng in een pan het water met suiker en zout aan de kook. Voeg melk, aardappelen en wortel toe en laat het geheel een kwartier koken tot de piepers beetgaar zijn. Voeg dan erwten en bloemkool toe en laat het geheel een minuut of tien beetgaar worden. Schep een soeplepel vocht in een kommetje en roer er de losgeklopte dooier door en voeg dit mengsel bij de soep. Goed doorroeren. Voeg boter toe en roer die er ook goed doorheen. Doe er voor het opdienen de kervel of peterselie bij.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage