<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, oktober 14, 2007

Knoflook en hazelnotenVia de internationale foodblogs krijg je een aardige kijk op wat er zo al speelt. Het verwerken van ogenschijnlijk moeilijk te combineren zaken is een hot issue. Zoals de combo van knoflook met.... in dit geval hazelnoten.

Mmmm, dat klinkt helemaal niet zo vreemd. Jaren geleden, we woonden nog in Son, maakten we regelmatig kippendijen met een korst van gemalen hazelnoten met paprika, knoflook en nog zo wat. Het was een geliefd gerecht en volgens mij een recept uit de Essen und Trinken.
Waarom hebben we dat nooit meer gemaakt? Er was een tijd dat je nauwelijks fatsoenlijke kip kon krijgen. De kip versupermarkte en verveefabriekte. De korst was nog wel lekker, maar de kip papperig en waterig. De kip stonk.
Gelukkig is er nu het Kemper Hoen. http://www.kemperkip.com/engels.html
Wanneer je niet meteen een kip van vier kilo wilt, zoals de zeer smaakvolle Altena kip, dan is het Kemper Hoen van Herman Kemper uit Doetinchem de juiste keus.
Zit ik nog met het probleem hoe dat recept verder ook al weer ging. Honing erbij, limoensap, olijfolie? Tijd voor een experiment.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage