<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, oktober 01, 2007

Lavendel in de keuken vervolg

Nu we het toch over lavendel hebben. Na al het experimenteren had ik toch nog flink wat lavendel over. Organische lavendel uit de Tuinen van... Wat doe je daar dan weer mee?

Lavendelbloemen kun je heel goed bewaren in suiker. Helft (riet)suiker, helft bloemen goed roeren, in pot luchtdicht afsluiten. Voorraad voor soberder tijden. Bijvoorbeeld voor een feestelijk nagerecht.

Lavendel sinaasappel sorbet

Nodig: 2 1/2 dl vers geperst sinaasappelsap, 120 gram suiker, 1 eetlepel lavendelboemetjes, fijngehakt; 1 onbehandelde, onbespoten sinaasappel, fijngehakte lavendel met suiker.

Bereiding: Doe het sinaasappelsap met de suiker in een pan met dikke bodem, zet hem op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Roer er de lavendel doorheen en breng het aan de kook. Goed blijven roeren. Laat het op een klein pitje een kwartiertje zachtjes doorkoken.


Laat het mengsel dan afkoelen en doe het dan in de ijsmachine. Als het koud genoeg is, schept u het met een ijsbollenschep in glazen, waarvan u eerst de rand in sinaasappelsap hebt gedoopt, vervolgens in fijngehakte lavendel met suiker.


Snijd van de onbespoten sinaasappelschil mooie krullen en hang die aan het glas. Maak het geheel af met een scheutje Cointreau of Grand Marnier.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage