woensdag, oktober 17, 2007

Olijvenbroodjes op wereldbrooddag

Gisteren was het wereld voedsel dag, wereld blog dag, wereld brood dag en ik vergeet er vast wel een paar. Het is alledag werelddag van iets. Via Shelfari Baker Street Babes kwam de oproep of we er wel iets mee hadden gedaan. Nee, want ik wist het niet, van dat brood. Daarom nu een recept voor glutenvrije olijvenbroodjes. Het recept bewerkte ik indertijd voor het boek Lekker Glutenvrij, dat ik samen met Henny Uffels publiceerde in 2003.

nodig:
500 gram gv bakmix
1 zakje droge gist
300 ml water + 2 eetlepels lauw water
100 gram zwarte gestampte olijven
100 gram walnoten
theelepel oregano

Bereiding:
1. los de gist op in het lauwe water
2. maak een deeg van de bakmix, gist, de oregano en het water
3. laat dit rijzen op een warme plaats
4. verwijder de pitten uit de olijven en snijd ze in vieren
5. hak de walnoten grof
6. roer de stukjes olijf en walnoot door het deeg
7. maak er een rol van en verdeel die in 12 stukken
8. vorm van ieder stukje deeg een ovaal broodje
9. leg de broodjes op een ingevet bakblik en laat ze op een warme plaats nog even narijzen
10. verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
11. bestrijk de broodjes met wat water
12. bak ze in ruim een half uur gaar in het midden van de oven.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage