maandag, oktober 01, 2007

TGRWT # 6 vervolg appel en lavendel


They go really well together, oftewel TGRWT. Een aantal foodies over de wereld experimenteert met ongebruikelijke combinaties. Inmiddels dus de zesde aflevering en omdat het om appel en lavendel ging, deed ik mee, zie de eerdere posting, en vandaar ook in het Engels. Lavendel is heel goed te gebruiken in de keuken. Een lepeltje door de honing, bijvoorbeeld. Of honing-lavendel-yoghurtijs. Je kunt ook wat lavendel aan macronen of meringue toevoegen. Met appelgelei ben je dan al bij de doelstelling van TGRWT. Maar ik koos dus vanwege het herfstige weer voor een modernisering van Hete Bliksem.
De vorige ongebruikelijke combinatie was chocola en vlees, zie hier het resultaat.
Overigens is de combinatie van chocolade en vlees historisch gezien niet zo vreemd. Mole uit de Azteekse cultuur, in Europa eend met chocola, en nu nog in Limburg haas met chocola in de saus.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage