Verse Groenten


In een kleine stad als Dillenburg zijn er drie mogelijkheden om iedere dag verse groente te kopen. De gewone groenteman, de groentekraam op de markt en de Turkse groenteman, allemaal op steenworp afstand van elkaar. Jaloersmakend. Verse wilde paddenstoelen, grote Muskaatdruiven, kleine kromme komkommers, ronde, langwerpige, groene, gele courgettes. En in het totaal telde ik vijf verschillende soorten pompoenen bij deze drie. Vooraan op de marktkraam de grote Hokaido en de Musquee de Provence. En twee soorten wortelen: winterwortelen en waspeen. Daarom vandaag een ouderwets Duits wortelrecept.
Wortelpuree uit Lina Morgenstern, 1930
Nodig: 1 kilo winterwortelen, 2 dl bouillon, 50 gram boter, 1 uitje, peterselie, beetje peper, zout.
Nodig: 1 kilo winterwortelen, 2 dl bouillon, 50 gram boter, 1 uitje, peterselie, beetje peper, zout.
Bereiding: Snipper de wortelen en zet ze op met het gesnipperde uitje, de bouillon en zo nodig een beetje zout. Laat ze gaar stoven. Kook zo nodig het overtollige vocht in. Wrijf de wortelen door een zeef en vermeng de puree die stevig moet zijn met een weinig peper, 1 eetlepel gehakte peterselie en de boter. Vorm er een bergje van op de schotel en leg klein of gesneden vlees erop.
Tip: verdubbel de hoeveelheid ui en peterselie. Mag best wat meer smaak en kleur hebben.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage