Dood in de pot?

Het veiligste is sluitkool, buitenste bladeren verwijderen, dan zijn de micro-organismen en bestrijdingsmiddelen ook meteen weg.
het Rodekoolslarecept van Florine: neem 250 gram flinterdun gesneden rode kool, theelepel zout, ciderazijn, 6 gedroogde abrikozen, 1 Cox Orangje geschild en uitgeboord, 5 walnoten, gepeld en grofgehakt, 2 eetlepels zure room, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, zwarte peperkorrels.
Bereiding: doe in de ochtend de sliertjes rode kool in een ondiepe schaal en strooi er het zoutover. Dek af en laat marineren op een koele plaats. Zet tegelijkertijd de abrikozen in de week met 3 dl water en 4 eetlepels ciderazijn. Doe de kool s avonds in een vergiet en spoel af onder stromend water. Laat uitlekken en dep de kool droog. Neem de abrikozen uit het weekvocht en snijd ze in stukjes. Snijd de appel eveneens in stukjes. De doe kool, abrikozen en appel ine en transparante slabak samen met de walnoten. Roer een dressing van wat ciderazijn, olijfolie en zure room en giet die over de salade. Schep alles goed dooreen. Breng de salade verder op smaak met versgemalen zwarte peper.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage