<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, november 18, 2007

Italiaanse eettuin

Gisteren hebben we de tuinboeken en tijdschriften uit het zomerhuisje in de moestuin naar binnengehaald, anders worden ze te nat. Oude bekenden als het antieke Turkenburgs zaadgidsje gaan door mijn handen, evenals nieuwe vrienden zoals the Edible Italian Garden van Rosalind Creasy, dat ik dit jaar in de ramsj kocht.
Een van de kwadranten in de moestuin zaaide ik in volgens haar voorbeeld, al is het natuurlijk niet zo mooi geworden als op deze foto uit haar boek. Toch zag ik gisteren dat er nog regenboogsnijbiet te oogsten is, en dat de rucola nog staat te bloeien naast de nepitella, een mooier woord dan steentijm vind ik.
Dankzij dit boekje zaaide ik rijtjes rucola, bietola, snijlof, veldsla, eikenbladsla, lollo biondo en zuring naast elkaar. Plantte er de nepitella, salie, marjoraan, rozemarijn, tijm, dragon en basicilum naast.
Wat een genot was het om er tussen te wieden, al die heerlijke geuren en kleuren. En dan met een mandje vol blad naar binnen voor sla, soep of stoofpot.
Het receptendeel van het boek is het minst interessant, al is de combinatie van gegrillde aubergineplakken en nepitella wel aan te bevelen.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage