donderdag, november 08, 2007

Mango

Met het oog op de aanstormende feestdagen ben ik vast inspiratie aan het opdoen. Afgelopen zaterdag aten we bij vrienden in Elshout. Uiterst spannend visrecept, moet ik nog uitproberen.
Nagerecht is iets om te onthouden voor de feestdagen, want gemakkelijk voor te bereiden en je wilt tenslotte niet op de gezelligste momenten in de keuken staan te prutsen.
Mangosorbetijs van AH, rijpe mangopartjes of stukjes, mango-sinaasappelsap om te marineren. Naar eigen inzicht op individuele schaaltjes of in bakjes arrangeren. Glaasje Baume de Venise erbij of een glaasje van het sap. Simpel en super.
Mango is zo ongeveer de gezondste vrucht. Met enorm veel betacaroteen, ijzer, vitamine C en E en B. En een beetje kalium en cellulosevezels.
Oorspronkelijk komt de mango in India voor, waar de mangoboom vereerd wordt omdat Boeddha onder het gebladerte zich verpoosde. In de 16e eeuw is de vrucht in Afrika aangeplant en vervolgens brachten de Portugese zeevaarders hem naar Midden en Zuid Amerika.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage