Kwee

Gisteren lekker een paar keer even in de tuin gewandeld, kan het hondje meteen zindelijkheidslesje krijgen. Uitbottende kwee in het vizier. De rest van de fruitbomen doet nog niets. Maar hier vast een recept voor de voorpret:
Kweepeer met Kardemom
Dit heb je nodig voor vier tot zes personen:
Schil van een halve onbespoten citroen; 5 kardemompeulen; 1 kaneelstokje, 300 gram suiker, 500 ml water en 500 ml witte wijn, sap van een halve citroen, 4 kweeperen.
En zo doe je het:
Doe suiker en specerijen en citroensap, water en wijn in een grote pan met dikke bodem en breng het mengsel aan de kook. Roer af en toe om.
Schil intussen de kweeperen en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen.
Zet het vuur laag en doe de stukken kweepeer in de pan met het wijnmengsel. Leg er een bord op zodat de stukken peer goed onderblijven staan.
Laat het geheel ongeveer een uur stoven op laag vuur tot de kweeperen gaar zijn. Je moet er met een mesje of vork gemakkelijk in kunnen prikken.
Haal de pan van het vuur en laat de kweeperen in het vocht afkoelen.
Serveer koud of warm met een bolletje citroensorbetijs en ongeklopte room.
Labels: Kwee met kardemom
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage