dinsdag, mei 27, 2008

Bon Viveur


Gisteren plaatste ik op foodlog een citaat uit dit boekje. Het verscheen in 1958 en werd gemaakt door een koppel dat toen populair was als televisiekoks en demonstratiekokers op evenementen en feesten. Ze leerden de Britten koken op de Franse wijze, terwijl veel nog op de bon was. Alleen de (gekookte)groenten komen er in het boekje wat bekaaid van af. Dit is wel heel jaren vijftig en zestig: gevulde paprika of tomaat:
Riz Basquaise
Kook een half pond snelkokende Patna rijst in lichtgezouten water gaar volgens de verpakking. Laat goed uitlekken in een zeef. Doe de rijst dan in een schaal en meng er twee eetlepels extra vergine olijfolie door, de geraspte schil van een onbespoten citroen, het sap van 1 citroen, 1 ons gehalveerde blanke amandelen, 2 afgespoelde en fijngehakte ansjovisfilets, 12 geplette en ontpitte olijven, 2 teelepels gekookte groene erwten. Vul met dit mengsel uitgeholde tomaten, of paprika, of welke hiertoe te benutten groente ook.
Het zou wat mij betreft ook prima in heel kort gekookte portobellos gaan.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage