<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, mei 26, 2008

Eifel

Even een paar dagen bij M. in de Eifel gelogeerd. Waarbij we ook het openluchtmuseum in Kommern aandeden en van de mooie oude boerderijen en bijgebouwen genoten. We kwamen deze gezellige big tegen, die ogenblikkelijk neus aan neus met Bismarck stond, zijn broertjes en zusjes bleven op afstand met elkaar knokken en door de wei huppelen. Hetgeen mij doet vermoeden dat het hier om een nazaat van het Duitse Weidevarken is, een 18e eeuws ras. Zeer bewegelijk en goed in de wei te houden en een goede verwerker van voedsel. Het is een middelgroot varken met een gewelfde rug en hoge dunne poten. Hij heeft een neefje, het Schwaebisch-Hall-varken, ook al in de 18e eeuw gefokt, met een zwarte kop en kont en een witte band over het midden en een lange staart. Verderop stonden een pa en moe die daar erg op leken.

Bij de boerderijen waren moes- en siertuinen met de gebruikelijke te verwachten planten. Maar we kwamen ook een verrassing tegen. Geen idee wat dit is. Weet iemand het antwoord?Labels:

2 reacties:

Blogger Schnuppschnuess zei...

Da war ich auch schon öfter, vor allem, als mein Sohn noch ein Kind war. Es macht großen Spaß, durch das Gelände zu wandern und die schönen alten Häuser, Handwerke und Lebensweisen zu entdecken. Was es mit der Pflanze auf sich hat, kann ich leider nicht sagen, ich habe so ein Exemplar noch nie gesehen. Aber das Ferkel sieht lecker aus ;-)

27 mei 2008 om 15:29  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Keiner kann mir sachen was es mit der Pflanze ist, geheimnisvoll, aber schoen, wird sich mal herauskriegen. Mmm, das Ferkel wird sicher gut schmecken, das Deutsche Wiese Schwein hatte ein sehr gutes 'bite'und 'taste' sagt das Handbuch.

27 mei 2008 om 17:01  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage