<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, mei 28, 2008

Taart


Het blogje is vandaag precies een jaar in de lucht en dus een taartrecept. Ik kwam in de BBC Good Food Guide een recept tegen voor aardbeienijs met koekjes en marsh mallows. Moest natuurlijk omgebouwd worden naar gluten- en koemelk vrij. Het eerste experiment daartoe is al aardig gelukt. Aardbeienijs maakte ik op basis van sojaroom, lichtbruine basterdsuiker en een pond aardbeien. Ook al gebruikte ik maar 200 gram suiker in plaats van de voorgeschreven 250 gram, ik vind het toch nog te zoet. Volgende keer minder dus. De ijsmachine deed het werk. Ik ververvolgde het recept en nam in plaats van shortbread en amandelen bitterkoekjes van AH, die zijn veilig. Heb je de combi van koek en amandelen ook al meteen. De koekjes sneed ik in stukken, de marsh mallows knipte ik in stukken. Vervolgens laag ijs in bakje, dan koekkruimels, stukjes aardbei en stukjes marsh mallow, dan weer ijs, dan weer strooisel, dan weer ijs en dan de vriezer in. Absoluut verrukkelijk, maar het kan nog beter. Een soort semifreddo ervan maken. Mmmm, ik denk even verder. Ik denk dat ik er een bodempje van verkruimelde meringues onder leg.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage