<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, mei 17, 2008

Worst worst


Het proeven gisteren betrof geen rookworst voor op de stamppot, maar boterhamworst, een vorm van broodbeleg die ik nooit erg heb kunnen waarderen. Vet, zout, glibberig, was mijn herinnering. Nou, die klopte dus nog wel. Maar ook daarin heb je gradaties.
Van smakeloze smurrie tot mwah, nou die is het minst erg.
Het schijnt dat vooral in Noord Holland deze Gelderse worst populair is.
Na een half uur proeven, wikken en wegen waren we het wel eens over de nummer 1. Dat bleek de worst van Albert Hein te zijn: die had beet, structuur, kruidige smaak en hij rook niet onsmakelijk. Want geloof me, er waren er bij die gewoon stonken.
Wat we officieel niet te proeven kregen, maar wat ik toch na afloop wel even mocht testen was de prijswinnende worst van slager Burggraaf in Culemborg. Worth a detour, wat een verschil. Daar in Culemborg hebben ze ook andere bijzondere vleesproducten. Kijk, als ik dat eergisteren nou had geweten toen ik daar rondbanjerde...
In ieder geval: mensen met respect voor hun papillen en gezondheid, die toch een keer lekker vette worst op hun boterham willen, kunnen maar beter naar een echte slager gaan en de blurb van de super links laten liggen. Nou ja, voor noodgevallen die van AH dan maar.
Update:
1. Hoe het was op de televisie? Geweldig. Het is een verademing om in een programma te mogen optreden, dat loopt als een goed geoliede machine in combinatie met gezelligheid en aandacht voor het persoonlijke. Waar iedereen opgewekt en vrolijk is en bezig is een goed programma te maken. En de live muziek van Gem was ook zeer goed aan te horen. Ze staan binnenkort in Paradiso begreep ik. Overigens is via de gisteren gemist knop op de website van TV Gelderland het programma nog te zien.
2. Gisteren waren we aan het eind van de middag bij de AH in Zaltbommel. En ja hoor, een schaaltje plakjes Gelderse worst om te proeven. Ze hadden daar ook gehoord dat de worst als beste uit de test was gekomen bij Hallo Gelderland, volgens de dame van de vleeswaren. Kijk, zo werkt dat dus.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage