IJskoffie
Nog even geen plaatje. Want telkens wanneer we deze snoeperij opdissen vergeten we te fotograferen. Het recept komt uit de Marie Claire Maison van deze zomer. We dronken het ook op een Maastrichts terras.
Affogato al Caffe
Nodig: per persoon een bol roomijs (wij namen respectievelijk dame blance roomijs en sojaroomijs) en een kop espresso.
Bereiding: Doe de bol ijs in een kop of glas en schenk er de warme koffie over. Direct opdissen. Lepeltje erbij wel handig.
Affogato - zo lees ik in het Italiaanse woordenboek - betekent verdronken. Het gaat dus om in koffie verzopen ijs. Absoluut verrukkelijk, je hoort je aders dichtslibben, gewoon even niet luisteren.
Affogato al Caffe
Nodig: per persoon een bol roomijs (wij namen respectievelijk dame blance roomijs en sojaroomijs) en een kop espresso.
Bereiding: Doe de bol ijs in een kop of glas en schenk er de warme koffie over. Direct opdissen. Lepeltje erbij wel handig.
Affogato - zo lees ik in het Italiaanse woordenboek - betekent verdronken. Het gaat dus om in koffie verzopen ijs. Absoluut verrukkelijk, je hoort je aders dichtslibben, gewoon even niet luisteren.
Labels: IJs koffie Affogato al Caffe
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage