Rettichhapjes

Nog een recept uit een zomertijdschriftje, de Inspiration-bijlage van de Marie Claire Maison, met dertig zomerse recepten. Dit is een smakelijk borrelhapje, met in plaats van kleffe toastjes een plak rettich.
Petales de Radis a la Mousse de Sardines
Nodig: 1 flinke verse en knapperige rettich, twaalf zwarte ontpitte olijven, 1 rijpe tomaat, 2 teentjes knoflook, 1 blikje sardines, olijfolie, sap van een halve citroen, zout, peper, dille.
Bereiding: Doe olijven, tomaat, knoflook en sardientjes in de keukenmachine en mix een minuut. Voeg dan wat olijfolie en het citroensap en peper en zout naar smaak toe en maal nog een halve minuut tot een homogene prut is ontstaan. Zet het geheel koel weg. Was en schil zonodig de rettich. Snijd er dunne plakken van en deponeer daar elegant een theelepel van de sardinemousse op. Decoreer met een piepklein takje dille. Direct opdienen.
Dit gerecht laat zich dus goed voorbereiden. De assemblage kan vlak voor gebruik plaatsvinden. We vonden het lekker en inderdaad heel geschikt voor warme dagen. In plaats van de rettich kun je ook blaadjes witlof nemen, of de rode variant daarvan.
Rettich is daarnaast ook nog eens heel gezond, rijk aan zink, kalium en Vitamine C en ernstig calorie-arm.
www.marieclairemaison.com
Labels: Rettich Sardines
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage