vrijdag, september 26, 2008

Biefstuk



Biefstuk bakken, het lijkt zo simpel. Maar laatst sprak ik iemand die daar toch moeite mee had. Lang geleden legde de Belgische televisiekok Etienne Cocquyt in zijn programma Kwizien uit hoe je dat het beste kon doen. Het zal best al 25 jaar of langer geleden zijn.
Mengsel van roomboter en olie goed in de pan verhitten (tegenwoordig doen wij alleen nog maar plantaardige olie) biefstuk aan de ene kant dichtschroeien en wachten tot de biefstuk gaat zweten en het bloed naar buiten komt. Dan omkeren en opnieuw wachten tot het bloed naar buiten komt, vuur halfzacht draaien en nog een keer omkeren. Klaar.
Op de foto natuurlijk prachtige melkkoeien, of misschien wel dubbeldoelkoeien. Basis voor een goede biefstuk is natuurlijk eersteklas vlees en dat haal je bij een echte slager. Niet van dat verwaterde supermarktenschoenzoolvlees.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage