<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, september 16, 2008

Boerin - vervolg


Wat doet de moderne jonge boerin vandaag de dag zo al? Wie dat wil weten rent nu naar de boekwinkel en koopt het boek van Martine Kruider Boerin.
Een ontzettend toegankelijk, vlot geschreven en aantrekkelijk vormgegeven boekje over wat de boerin om handen heeft, waar ze mee tobt en wat de genoegens zijn van het leven op het platteland. Martine ondervroeg boerinnen om te weten te komen wat hen bezig houdt, waar hun dagelijkse leven uit bestaat. Over dromen die uitkwamen en dromen die de mist in gingen. De bijzondere vogels in de tuin waar je subsidie voor blijkt te kunnen krijgen, gewoon omdat ze bij je willen wonen. Of de stadsmensen die buiten gaan wonen en dan klagen over de stank van de mest. Of de moeilijke winterperiode, wanneer het platteland in slaapstand schiet.
Lees je dit boek, dan krijg je niet alleen een indruk van wat de boerin allemaal doet - naast het helpen op het bedrijf regelt ze rondleidingen, runt ze vaak een boerderijwinkel, of heeft ze een eigen baan - maar Martine lepelt in hapklare brokken feiten en cijfers over het agrarisch bestaan op. En dan zijn er de tips van hoe je een boer aan de haak slaat, hoe je met zijn ouders omgaat, hoe je je opstelt in de buurt. Een inburgeringsboek dat knap inhaakt op de hedendaagste plattelandshype. Met relativeringsvermogen en humor beschreven.
Meer over het leven van de boerin op: www.ikbenboerin.nl
O ja, Martine droomt al van een volgend boek over het leven van de boerin. Dat vind ik goed nieuws.

Labels:

2 reacties:

Blogger Hanna zei...

Boerinnen zijn zeker hot, want er is nog een leuk boek verschenen: 'Vrouw met boer'van Lidy Deutekom. Een verzameling van de columns die zij schreef voor Boerderij over het boerenleven van binneuit. Erg leuk en heel herkenbaar!
Hanna de Groen

24 september 2008 om 12:27  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Dank voor de tip, Hanna, ik ga er achteraan!

26 september 2008 om 14:15  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage