maandag, september 29, 2008

Meer uiensoep



Waarom sambal brandal in de uiensoep? Ik weet niet, in het laatste jaren zeventig studentenhuis waar ik woonde heette dat vanwege de oudedeurensmaak. Oelek te droogscherp, dit net leuk, trassi mag ook. Het recept is verder ook heel jaren zeventig. Terwijl de eerste pakjes fabrieksuiensoep al op de markt kwamen, er ook niet heel erg lekkere Campbellblikjes uiensoep waren, gingen wij liever zelf aan de slag.
En of er geen oudere uiensoeprecepten zijn. Jawel hoor, bijvoorbeeld in de Utrechtse keukenmeid uit de 18e eeuw, maar of dat recept nou heel veel anders en spannender is?
Oordeel zelf:
Uyen-soep, hoe te maken.

Snydt eenige sneden roggenbrood aan schyfjes, giet er kokend vleeschnat op; neemt dan eenige Uyens, snydt ze langwerpig, brandt ze in boter, legt ze tusschen het brood en zet het dan te samen op eene koolvuur wat te koken.


Mmmm.... roggenbrood wat aan de zware kant en kaas en sambal zouden ook dit recept ernstig opleuken.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage