maandag, oktober 27, 2008

De kip van de jager



Of het nu kwam door het geknal in de wei (pief paf poef) of omdat zaterdag bij onze Italiaanse grootgrutter Silletti in Hedel waren, maar zondag moest ik beslist Pollo alla Cacciatora maken. Lang geleden, dus pakte ik er Pellegrino Artusi even bij.
Wat is er jagerachtigs aan? Eerst schiet de jager een kip, vervolgens een ui, en dan een stuk spek. Daarna jaagt hij een fles San Giovese of andere goede rode Italiaanse wijn uit de boom en ook nog een paar tomaten. De naamgeving ontgaat mij dus ten ene male. In mijn herinnering moeten er trouwens ook champignons door, maar die staan er bij Artusi niet bij. Wel de slotopmerking: Dit gerecht is niet geschikt voor zwakke magen.
Wij voeren dus eigen koers, mikten er wel champignons bij, maar geen tomatensaus. En het was erg prettig eten.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage