woensdag, oktober 29, 2008

Zeekraal



Omdat ons dorp nog weggeplakt ligt achter een dikke laag mist, ga ik wat later op pad naar de opgravingen aan het Lanaker Veld bij Maastricht. Gisteren ben ik vergeten de zeekraal door de pasta te doen. Wat doe ik nu vanavond laat nog met een bak zeekraal? Iemand suggesties? Overigens was de pasta met alle andere spulletjes erbij en erin ook heel goed te pruimen hoor. Alleen de knerp misten we.

Update: Jonneke mailde dat je met zeekraal ook een uitstekende salade kunt bereiden: even blancheren en als salade gebruiken. vinnnik erg lekker. uitje erdoor, vinaigrette:klaar.
Vanavond dan maar, want gisteren kwam ik hondsmoe en de hond gewoon moe thuis, te moe om nog te eten, laat staan te prutsen in de keuken.
Update 2: Anne mailde ook nog een smakelijk recept.
Je kan het gewoon lekker eventjes blancheren en als een soort voorafje eten,met een krokante sla en tomaatjes.De zeekraal rondom.
Wat ook kan is bij een stukje vis en b.v.wortelen/broccoli en een smeuige aardappelpuree.In deze tijd wat verwarmender.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage