<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, oktober 01, 2008

Zilveren uiDeze week kreeg ik een aardige journaliste van de Pers aan de lijn die mij doorzaagde over tafelzuur. Dit naar aanleiding van de Zilveren Ui die aan patron-cuisinier Paul Fagel van restaurant Het Arsenaal in Naarden-Vesting werd uitgereikt. Hij nam indertijd het eerste exemplaar van ons boek Twintig Eeuwen Koken en Eten in ontvangst. Nu kende de Amsterdamse firma Kesbeke hem een prijs toe voor zijn creatieve toepassingen van traditioneel tafelzuur.
Kesbeke, een uit 1948 daterend Amsterdams familiebedrijf in originele tafelzuren, presenteerde tegelijkertijd hun nieuwe Select Black Label: high end tafelzuren dus.

Volgens mij zijn zilveruitjes, augurkjes en Amsterdamse uien - behorend tot ons culinaire erfgoed - een comeback aan het maken. In Laren zag ik veel porties klassiek borrelgarnituur (bitterbal, ossenworst, augurk, ui, leverworst, je kent het wel) het terras opgedragen worden deze zomer vergezeld van de nodige biertjes.Soort van Barst Maar Sonja Bakker-borrelgarnituur. Ik zit met spanning te wachten op de herintroductie van het blokje kaas met zilveruitje of stukje augurk er op geprikt, het plakje cervelaatworst om een augurkje gerold en het toastje met plakje hardgekookt ei en opgerold ansjovisfiletje om een kappertje.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage