<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, december 01, 2008

BiosnacksDe Duitse Brigitte heeft een Ekospezial deze maand. Met daarin ook snacks op biologische basis, hetgeen beter voor ons binnen en buitenmilieu is dan de standaard zak chips.
Kwestie van even langs de Bioladen, of in de schappen van de super op zoek naar het biologische etiket.

Walnoot-blauwschimmel-dip met peren

Nodig: 100 gram blauwschimmelkaas, 150 gram kwark of creme fraiche, versgemalen peper, 50 gram verse walnoten, 1 rijpe peer, desgewenst een bioboterham of cracker.
Bereiding: prak de kaas fijn met een vork en roer er de kwark doorheen, wanneer het voor de consistentie nodig is een beetje melk of water toevoegen. Peper erdoor. Noten fijnhakken en door de dip roeren. Peren eventueel schillen, maar in ieder geval doorsnijden en de klokhuizen verwijderen. Of de peren nu in parten snijden en als dipstick gebruiken, of de peren in dobbels snijden en door de dip roeren en vervolgens de prut op een boterham smeren.

Kies je voor lokaal geproduceerde blauwschimmelkaas dan spaar je foodmiles. Ook bij de noten kun je voor lokale herkomst kiezen. Walnotenbomen genoeg in dit land. Verse peren uit eigen land zijn volop verkrijgbaar. Nu zijn ze nog vers en hebben ze niet aan de CO2 uitstoot van het koelhuis meegewerkt.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage