<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, januari 06, 2009

Gamba vervolg


Zolang er een stapeltje cds van een bepaald genre naast de speler ligt, blijven die even de muziek van de maand. Evenzeer blijft de gamba culinair in de gedachten. In al die jaren dat we nu al samen koken en eten hebben we er heel wat gesloopt. Natuurlijk zijn er de favoriete recepten, die je bij blijven. Soms vergeet je wel eens wat er nog meer voor leuks mee te doen is. Zoals de gambas met een jasje. Beetje geklieder maar wel erg lekker.

Gambabeignets met een korianderdip

Nodig: 3 tot 4 stuks per persoon, 1 ei 120 ml water, 120 gram rijstebloem, 1 theelepel cayennepeper, frituurolie, partjes sinaasappel voor de garnering.
Voor de dip: 1 bos korianderblad grof gehakt, 3 tenen knoflook uit de knijper, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 theelepel komijnpoeder, 5 eetlepels goede olijfolie.
Het oorspronkelijke recept rept ook van een schepje suiker, maar dat is wel erg twintigste eeuwse innovatie, dat doen we maar niet meer.

Bereiding: Begin met het sausje, dan kan dat lekker even intrekken. Doe de koriander, knoflook, tomatenpuree, citroensap en rasp, en de komijn in een blender en maak een gladde pasta. Druppel er terwijl de boel draait de olijfolie door. Giet het sausje in een kommetje en zet het afgedekt weg.
Het beslag maak je door het ei los te kloppen met het water in een kom. Voeg er al roerende de Cayennepeper door en dan de bloem, maar blijf kloppen om kolonten te voorkomen en een glad beslag te krijgen.
Verhit de frituurolie in een wok tot 180 of 190 graden Celsius. Dep de garnalen droog en wentel ze door het beslag, laat overtollig beslag eraf druppelen. Bak ze in twee tot drie minuten goudbruin in de olie. Doe ongeveer drie of vier garnalen tegelijk in de pan, anderst bruist de olie over de rand. Wanneer de garnalen knapperig goudbruin zijn schep je ze met de schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Daarna leg je ze op een schaal waar de partjes sinaasappel ter decoratie opgelegd zijn. Serveer ogenblikkelijk met het kommetje korianderdip.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage