Gamba

Sinds het concert van nieuwjaarsdag zingt de viola da gamba muziek door huis en hoofd. We blijken in onze muziekcollectie veel meer cds met dit instrument erop te hebben dan we dachten. De viola da gamba bruist en fluistert, zingt en zucht.
Dat gamba heeft trouwens niets met garnalen van doen, maar slaat op been, beenviool dus. Denk even aan het Frans voor been: jambe.
Maar nu we het toch over gamba hebben: we hebben nog een flinke zak in de diepvries liggen. Die moet er dus nu aan geloven. We bereiden die op de grill volgens een recept uit Hot and Spicy van Hensley, Hensley and Loewe.
Spicy Scampi
nodig: 1 fijngehakte rode peper, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel geraspte verse gember, 2 eetlepels fijngehakt korianderblad, zout, paprikapoeder naar smaak, 3 eetlepels olijfolie en nog 2 eetlepels en zoveel gambas of scampis als je wilt.
zo maak je ze: rode peper, knoflook, gember, paprikapoeder, zout en olijfolie in de keukenmachine pureren. Deze marinade over de gamba's uitsmeren en twee uur laten marineren. Verhit de andere twee eetlepels olijfolie op de grillplaat of in een wok, bak de garnalen snel aan beide kanten een minuut, direct opdissen met nog wat korianderblad en een partje citroen of limoen.
Labels: Gamba Viola da Gamba
2 reacties:
Liebe Lizet,
ein glückliches, erfolgreiches und vor allem gesundes Jahr 2009 wünsche ich Dir.
Ich freue mich auf weitere, schöne Blogeinträge. Obwohl ich nicht so oft kommentiere, bin ich oft bei Dir zu Besuch und werde durch Deine schönen Berichte in längst vergangene Zeiten katapultiert. Schön ist es dort und ich erfreue mich an Deinem Stil, Deinem Blick für die kleinen Dinge und den schönen Steinchen, die am Wegesrand funkeln, aber oft nicht wahrgenommen werden und die Du dann aufliest, um sie dem Leser zu präsentieren. Danke, dass ich im letzten Jahr Dein Gast sein durfte.
Jutta
Lieve Jutta! Dank voor de goede wensen en de complimenten!
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage