<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, januari 24, 2009

GehaktballenGisteren kreeg ik van Pay-Uun het prachtige Kind, ga gehaktballen draaien in de bus. Een kookboek vol jaren vijftig en zestig recepten, gelardeerd met verhalen over vroeger thuis van verschillende mensen. Zoals de anecdote van een zekere Wim over het puddingstukje:
Het meest gevaarlijke wat je kon eten was het puddingstukje, een vorm van restverwerking in de bakkerij. Alle koekkruimels werden opgespaard en in een rechthoekige vorm geperst met glacee eroverheen. Die vorm was ongeveer 4 centimeter hoog, 6 centimeter lang en 4 centimeter breed. De kruimels werden heel hard en massief. Als jeeen stuk op had, hoefde je een dag niet meer te eten.


Gelukkig staat er geen recept bij, wel voor Kokoskoek

Nodig: 200 gram gemalen kokos, 200 gram witte suiker, 25 gram bloem, 25 gram zachte boter, 1 groot ei, merg van 1 vanillestokje, snufje zout, melk.
Bereiding: Kneed kokos, suiker, bloem, boter, ei, vanille en zout door elkaar heen en doe er net zoveel melk bij tot je een vochtig en compact deeg krijgt. Vet een stuk bakpapier in en leg dit op een bakplaat of gebruik een ingevette boterkoekvorm. Letg een laag deeg van ongeveer 2 centimeter dik op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 150 graden en bak de kokoskoek in het midden van de oven in circa 25 minuten lichtbruin.
Voor de gluten en koemelkvrije versie gebruik je gv bloem of rijstbloem en sojaboter en melk. Werkt prima.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage