donderdag, januari 15, 2009

Luie vissoep


Gisteren was ik de hele dag op pad en dankzij al vroeg beginnende files laat thuis. Schiet tegenwoordig niet meer op, dat stuk A2 tussen Everdingen en Kerkdriel. Zou meer asfalt de oplossing zijn? Ik waag dat te betwijfelen, maar de voorbereidingen zijn in volle gang dus wacht ik het vrolijk af. Op weg naar de volgende bottleneck.
Laat thuis betekent lui koken. In dit geval vissoep en dat doen wij zo en de saffraan vind ik echt onmisbaar:

Luie vissoep

Nodig: 1 ui gesnipperd, teentje of twee knoflook uit de knijper, 1 preitje in ringen, kabeljauwfilet, zalmfilet, zeewolffilet, schone garnalen, blikje kerstomaten, witte wijn, groentesap, olijfolie, platte peterselie, saffraan, oregano, beetje limoensap.

Bereiding: fruit uitje, knoflook en prei kort in de olijfolie. Doe er de tomaat uit blik bij en een glas witte wijn. Breng aan de kook en doe er vis in blokken gesneden, garnalen, saffraan en oregano bij en als niet genoeg vocht ook nog een glas groentesap. Laat de vis gaar worden en maak dan af met gesnipperde peterselie en een beetje limoensap. Direct warm opdienen. Desgewenst met stokbrood.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage