zondag, januari 18, 2009

Red Baron



Vorige week kochten we een zak Red Baron aardappelen. Iets kruimig, stond er op de verpakking, waardoor wij dachten er lekkere stamppot mee te kunnen maken. Dat viel wat tegen. De aardappelen zijn vastkokender dan wij gewend zijn voor deze toepassing. Maar wel erg lekker van smaak. Dus dachten wij: misschien moet je er maar gewoon puree van maken. Maar dat werd gisteren een zalvige glanzende massa. Tijdens het proces kwamen wij tot de conclusie: deze aardappelen zijn gezien hun plakkerige karakter en vastigheid uistekend geschikt voor aardappelkroketten. En dan liefst gevuld met Hollandse garnaaltjes en peterselie. Maar ik denk dat met stevige kaas erin, pecorino ofzo, je ook een prima kroket kunt maken. Overweeg nog om er gestoomde makreel in te doen. Wel ook overal peterselie in.
De oorsprong van de Red Baron aardappel is mij nog even onduidelijk.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage