<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, januari 22, 2009

Vergeten woordDe gecapitonneerde jurk van Michelle Obama - mooi goudkleurig, dat wel - riep bij mij het woord duster op. Hij deed me erg denken aan een gewaad dat mijn moeder vroeger bij het ontbijt aanhees voordat ze zich ging aankleden. Een woord dat geheel in onbruik is geraakt bij mijn weten. Ochtendjas, badjas, kamerjas, peignoir, kimono of negligee, termen genoeg, maar duster? Heeft een gebruikspiekje in de 20ste eeuw en is nu geheel vergeten. Klinkt ook meer naar stofjas, tenslotte. Als ik het me wel herinner waren het nylon monsters met doorgestikte vliesvoering in kleuren waar je wel erg wakker van werd vroeg op de dag. Ik ga het Ewout Sanders eens vragen op zijn weblog Woordhoek van NRC Next. Die weet dat vast.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage