<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, maart 04, 2009

Franse varkens

Franse varkens heb je natuurlijk net zo roze als de onze, maar ook zwart, gevlekt, half roze half zwart en vooral ook met veel haar. Sommige liggen steevast dicht tegen elkaar aan als theelepeltjes in een doosje. Anderen liggen op een kluit. Sommige schuiven hooi met hun neuzen in het rond. Anderen verstoppen zich onder het hooi. Ach wat een schatten allemaal. En wat een lekker vlees levert dat op. Kon je er in het kraampje naast de varkenshokken kopen. Kijk, zo blijf je dicht bij het dier. Stop je er geen rommel in, dan is het vlees prachtig. Geef je het een mooi leven, dan is de dood acceptabel. Dat is de logische consequentie van het hebben van gedomesticeerde dieren. Houden van het varken en van het karbonaadje.

Labels:

2 reacties:

Blogger Schnuppschnuess zei...

Paradiesisch. Ach, hätten es doch alle Schweine (und andere Tiere) so gut wie diese auf dem Foto. Leider haben die Verbraucher noch nicht verstanden, dass man für gute Qualität und akzeptable Bedingungen für die Tiere auch mehr bezahlen muss.

9 maart 2009 om 20:38  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Ich sah dort auch ein Video wie diese Glücksschweinchen draussen leben : keine Bezirkung, sie wandernn morgens ab im Wald und kommen wieder zuhause. Schön!

10 maart 2009 om 12:20  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage