dinsdag, maart 03, 2009

Juliet



Op de Salon de Agriculture in Parijs maakte ik kennis met Juliet. Een biologische appel, ontwikkeld door de jonge boomkweker Benoit Escande in Saint-Viteaan de Lot, vlakbij Cahors. De tweekleurige, sappige appel beschikt ook nog eens over een natuurlijke resistentie tegen ziekten en schimmels en is vier tot vijf maanden te bewaren. En ontzettend lekker. Want daar gaat het natuurlijk om. Sinds 2008 op de markt, en nu al een groot succes. Wie hem wil kweken moet lid worden van de Amis de Juliet, om kwaliteit van product, productie en marketing constant, constant hoog en uniform te houden. Want, geen geitenharensokkenbio voor Juliets vrienden. Juliet is een product dat zich meer dan kan meten met de conventionele appels op de markt, als Kenzi en Rubens. Ik ga er een uitgebreid verhaal over schrijven op foodlog, voor de discussie. Want Juliet is geen contractappel, waarbij alle risico's bij de fruitboer liggen en de winst bij de handel. Van Juliet worden ook de boeren beter.




Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage